Monday, October 26, 2009

Selamat Maju Jaya, Teman!!!




27 Oct 09
9.00 am Training Management

6 Nov 09
2.30 pm Counselling in a Workplace

Good Luck Friends

p/s: kpd hanim dan ayan my bff..good luck tau..last sem ni semoga kita semua dapat result yang baik..klu dah kaya nanti jangan lupa aku..senang2 datanglah JB..terima kasih sebab jaga aku dan jadi sahabat yang baik sepanjang 4 tahun lebih kita kat U ni..sayang korang!!

Sunday, October 25, 2009

hujung minggu di JB


Hujung minggu lalu, aku pegi tengok teater kat RTM, JB..tajuk teater tu Srikandi Tanah Jauhar klu tak silap aku la..teater tu mengisahkan sekumpulan anak-anak muda negeri Johor yang mempertahankan negerinya daripada dijajah oleh Inggeris, Portugis dll..cite sejarah ye kawan2..dan juga teater muzikal..seni tarian dan nyanyian bersatu..teringat zaman muda dulu menari..



Dah lama aku tak tengok teater..seingat aku last time aku tgk masa sekolah dulu..dah lebih 6 tahun..aku tahu pon dari facebook member n JOHO group..ramai jugak yang tengok teater ni..penuh satu auditorium..my auntie and cousins pon ade..kawan2 yang pegi pon ramai..yus, farid, kusha, esah, wee, qayyum, ezzah, moq, fila, zack komplot, yaya, wandi, noreen, zul, zack, melau, jiboy..ade sesapa aku tak sebut nama sila bagithu ye..kekasih hati tak pegi dier sibuk mencari rezeki berniaga nak beli baju bundle..huhuhu..oh ye tok rimau dan anak buahnye pon ade join kami jugak..klu nak tahu upcoming events kat JB ni, joinlah group JOHO kat facebook..type JOHO then click search..korang bley join forum, discussions and give us some ideas about interesting places in Johor..sharing is caring..akhir kata nikmatilah gambar-gambar kami..thanks to ezzah..

JOHO members

me, ezzah and kak falisa

zack and tok rimau

jemput makan semua di ZZ

aktiviti kami berakhir di Bazaar JB kedai kami


Friday, October 23, 2009

i'm back on track


Sudah bersawang blog ni sebab dh lama tak hapdet..mungkin sebab terlalu sibuk bekerja dan juga belajar..alhamdulillah semuanya hampir selesai..sekarang ni aku tunggu nak final exam je..nak buat yang terbaik tapi mcm takde masa nak study je..hehehe..tawakal je la..

Setiap hari ade meeting..pastu makan..makin gemok la aku..jangan tegur aku klu aku dah gemok sbb nnti korang plak yg akan berjangkit..tapi takpe nasib baik dh ade JUS MATE..aku akan berusaha kumpul duit nak beli JUS MATE..agak2 bley turun berat badan jadi 40kg tak?


ok jom buat keje..

Friday, September 11, 2009

Finally, i got a JOB


Alhamdulillah..tu je yg mampu aku katakan..2 minggu lepas aku baru je pegi interview keje kat temapt aku belajar ni..semalam aku dapat surat tawaran bekerja..meleleh air mata kegembiraan..bersyukur sangat..macam tak percaya je..

Aku tak pernah pegi interview kerja..masa tu la 1st time aku pergi dgn niat nak cari pengalaman interview..dapat or tak belakang cerita..masa interview tu aku jumpa ramai kawan lama..dila dan najwa..ada jugak kawan2 aku yang lain..aku rasa performance aku masa interview tu taklah bagus mana..dahla yang 1 group dgn aku tu semua orang dah bekerjaya..engineer la, executive la, tutor la..tapi aku hanya sebagai pelajar tahun akhir dan pengalaman kerja pon sebagai guru ganti je..tak sangka rezeki tuhan bagi pada aku sangat murah..bersyukur sangat..aku dapat jugak kerja tu..kita kena percaya pada rezeki yang tuhan beri pada kita..kalau ada rezeki tak ke mana..betul tak??

Tapi..sekarang ni aku tengah kompius..byk jugak benda aku musykil sekarang ni..pertama, aku masih belajar dan lagi 8 minggu aku nak abis belajar..aku tak tahu sama ada dorang bagi aku peluang untuk abiskan atau aku kena tangguh belajar..rugi je kan..aku harap pihak UTM dpt consider bagi aku peluang abiskan belajar..sekejap je pon..yang kedua, kena pilih nak pencen ke KWSP..mak aku dpt pencen ayah aku plak keje kat KWSP..aku kompius..dua-dua bagus..kusut betol otak ni nak pikir..

Hurmm..dengan ini, aku nak ucapkan terima kasih kepada keluarga tersayang, kekasih hati tersayang, kawan2 terbaik (anim, ayan, akak, ila, imah, naj, nisa, bilo, zana, bell, dila, iqin, imah kid, zai, smak dan ramai lagi), kawan-kawan lain, semua la yang sentiasa menyokong dan mendoakan kejayaan aku selama ni..ceh mcm mng award plak..hahaha..tahniah kepada Najwa sebab dier pon dapat jugak keje kat tempat sama dengan aku..nnti aku pegi keje tumpang ko k..aku takde lesen lagi r naj..huhuhu..sekian, balada 21 ramadhan hari ini..Selamat Berpuasa!

Monday, August 31, 2009

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!



"Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan"


p/s:ada bonus tak tahun ni??

Saturday, August 29, 2009

baru seminggu puasa tapi lagu raya dah berkemundang seminngu sebelum puasa..ape kes??


Masuk hari ni dah 8 hari umat islam berpuasa..yang aku heran..baru je seminggu satu hari puasa..semua orang sibuk nak pasang lagu raya..heran bin ajaib betul la..

Semalam aku dengan kekasih hati pergi dating kat pasar borong kat JB ni..mak datok bukan main meriah lagi orang sana pasang lagu raya..mungkin kat sana banyak bazaar kedai-kedai yang jual baju-baju raya..jadi untuk menaikkan mood hari raya tu mereka pasanglah lagu raya..kat jusco pun sama..belum lagi pengumuman esok nak puasa, dah berkemundang lagu "Selamat Hari Raya, hari untuk kita bersuka ria,...." maka selamat lah duit korang semua raya ni..hahaha..

Tapi, pada aku..menjelang 31 Ogos ni, aku rasa sepatutnya mereka semua ni kena pasang lagu berunsur patriotik bersemangat sikit nak menyambut hari kemerdekaan yang ke 52 tahun ni..pasanglah lagu "Tanggal tiga puluh satu bulan lapan lima puluh tujuh....."..betul tak? aku bersyukur tanggal 31 ogos ni jatuh pada bulan ramadhan..jadi bulan ramadhan ni kan bulan yang baik..ramai umat islam beribadah kepada ALLAH, berdoa, mohon pengampunan..kan?Semoga negara kita Malaysia ni akan sentiasa aman dan makmur hendaknya..aminnn..

Jadi, kepada semua pemilik kompleks beli-belah, aku sarankan agar dorang ni semua pasanglah lagu sambutan kemerdekaan..tak lama pon lagi beberapa hari je..lepas 31 ogos korang pasanglah lagu raya semula..sampailah sebulan raya..dekat dua bulan korang leh pasang lagu-lagu raya tau..


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan
yang ke-52
Malaysia!!!




p/s: korang tahu tak tema tahun ni ape?


Friday, August 28, 2009

Thursday, August 27, 2009

Pertama kali interview kerja kerajaan


4 Ramadhan 1430



Sesi temuduga..

kerja ye bukan kahwin..

alhamdulillah semua berjalan dengan lancar..

takde plak yang kena sawan ke, pengsan ke, mulut berbuih ke..

hahaha..

Sekian, terima kasih

Monday, August 24, 2009

Haiwan juga ingin disayangi..

Sudah berabad saya tak hapdet blog ni..sawang pon dah tebal..bulan lapan pon dah nak habis..sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, saya nak kongsi dengan anda semua..

Saya dan kekasih hati sudah pon mempunyai haiwan peliharaan..kami pilih hamster..sangat gebu dan comel skali..kitorang bagi die nama JOJO..tapi hari-hari asik tukar nama je..tapi saya tetap dengan nama JOJO..jojo sangatlah aktif dan nakal seperti tuan die jugak..tak tidor malam dan tidor di waktu siang seperti tuan die jugak..hehehe..

Walau ape pon terjadi kami sangat sayang pada JOJO..mari tatap aksi jojo di rumahnya..

Cekidaut..



Salam Ramadhan
kepada seluruh umat Islam di serata dunia

Wednesday, August 5, 2009

Hujung minggu yang lalu..Selamat Pengantin Baru..


Minggu lepas adalah minggu yang paling memenatkan sekali..bermula hari jumaat malam seperti biasa la aku berniaga bersama kekasih hati..hari jumaat tu aku sangat sedey sebabnye loan tak masuk lagi..dah sebulan lebih tapi duit takde lagi..sampai la hari ini..5 Ogos 2009..mmg malam tu aku takde mood..

Keesokan harinya aku sangat sibuk dengan tesis aku..pergi kutip questionnaire and settlekan semua kerja dengan sepantas kilat pada tahap kelajuan cahaya paling pantas sekali di abad ini sebelum jam 4 ptg sebab spupu kekasih hati nak nikah..malam tu pulak berlaku insiden yang tak sedap mata memandang kat bazaar tempat aku berniaga tu..ade pulak orang bergaduh memekik, memaki..aduhai..sale pada malam tu pon biasa aje..cukuplah buat duit makan minggu ni..

Then,

Hari ahad ialah wedding day..sibuk jugak aku..macam spupu aku plak yang kahwin..mcm tak menang tangan..padahal keje bagi gula2 je..hahahaha..aku juga mengambil kesempatan berkenalan dengan sedara mara kekasih hati tu pon mak dier yang kenalkan..huhuhu..malu i..setelah penat seharian di majlis malam tu kitorang turut berniaga dan hasilnya malam tu aku tak sedap badan dan esoknya i demam ok tapi bukan H1N1 tau..no no no..jadi tak perlulah korang pakai penutup mulut masa jumpe aku ok..

So,

Lihatlah foto-foto di bawah ini untuk tatapan peminat semua..hahaha..


notakakiayam~jangan tanya bila aku nak kahwin..sekian..

Thursday, July 30, 2009

Saranghae!!



Hari ni aku puasa..puasa ganti..hehehe..pagi tadi kelas aku dibatalkan tapi aku tak terus balik..biasalah pelajar contoh 2009 (tolong jangan berangan eh intan!!)..aku setelkan beberapa kerja maklumlah dah buat part-time ni busy sket la..dalam pukul 10am keje aku setel..

Sampai je bilik aku terus tido..hahaha..sebab semalam aku tido lewat dan tak cukup tido kepala aku pon dah pening2 lalat..selamat tido intan..selepas 2jam aku beradu..aku ke bilik jiran..kelihatan mereka sedang khusyuk menonton drama korea..maka, untuk mengisi masa lapang, aku pon join sekaki tapi kena start dari episod 1 la..biasalah student, kebanyakan student pompuan memang suke tengok cite korea..daripada Winter Sonata sampai la Boys Over Flowers..pastu kemaruk lagu korea daripada Wonder Girls yang sangat hot sampai la Big Bang yang sangat kacak..oh TOP..oh ye sekarang ni Super Junior..

Ok sambung..



Start pukul 12.30 tghari sampai pukul 7 petang..aku menonton cerita ni..Spring Waltz..berhenti hanya untuk solat..huhuhu..lepas buka puasa aku sambung balik tonton cerita ni..sangat la best ok..heroin tu sangat comel..Eun Yong ah..aku baru je sampai episod 7..ade lagi 13 episod aku perlu kejar..ok, esok aku nak puasa lagi..sape nak join?? angkat tangan!!


notakaki~Sayang, Saranghae!!

Tuesday, July 28, 2009

Happy Birthday To You!!!!


+++++++++++++++++

YEEHAAAA


entri kali ini khas untuk ahli keluarga tersayang dan teman-teman yang menyambut birthday mereka bulan 7 ni


+++++++++++++++++

dan

calon-calonnya ialah...

+++++++++++++++++


3 Julai 1993

Siapakah ni?Skandal baru ke?oh tidak..jejaka ni ialah adik kesayangan aku yang no 3..nama dier Muhd Shazwan Bin Zulkifli, nama timangan ialah Bob the builder..ok takde kaitan sebab adik aku masih belajar lagi..oh ye thn ni bob menyambut ulang tahun yang ke-16..wah sweet 16 gitu..adik, dok umah tu jgn malas2..cubalah tolong mama dgn baba..ringan2 tulang sikit..kakak dok jauh ni..jaga keluarga kite elok2 tau..huhuhu..Happy Besday Bob!!


+++++++++++++++++


14 Julai 1986

Tadaa..hah inilah rumet baru saya merangkap kawan baik saya..nama dier Azila Bt Aji..aku kenal ila masa tahun 2004..masa tu kitorang sama2 PLKN..tak sangka pulak kat matrikulasi sampailah master ni kitorang masih bersama..harap persahabatan kami akan kekak sepanjang hayat..insyaallah..oh ye untuk menguatkan lagi ikatan persahabatan kami, aku telah pon membuat hubungan sulit dengan sedara mara dier..jejaka yang bertuah tu adalah kekasih hati aku sekarang ni..tapi masa aku kawan dgn kekasih hati tak tahu pon diorang ni sedara..Ila, hepibesdaytuyu yg ke-23..yeay!!!



+++++++++++++++++


22 Julai 1953

Hehehe..Malunya sayep..Inilah bakal mak mertua saya..insyaallah..auntie, Happy Birthday..sorry takde ape pon intan nak bagi..duit loan tak dapat lagi..anyway, auntie sangat baik hati, memang best dpt kenal rapat dengan auntie..saya sayang anak auntie!!!ok ni kalau mak mertua aku baca die reject aku plak..tolong jgn over acting ye intan..


+++++++++++++++++


25 Julai 1987

Hanimmmm!!!!
Happy Birthday beb..ye ini juga kawan baik aku merangkap kawan seperjuangan aku..Farhana Hanim Mohsin..tahun ni baru je 22 tahun tapi dh ade master pon..bijak kan??macam kawan dier jugak..hehehe..aku kenal dier dari aku 1st year kat UTM ni sampai la sekarang ni..ke mana aje dengan dier dan ayan..dah macam belangkas kitorang ni..beb, sorry la hadiah tu je yang mampu aku bagi..duit loan tak dapat lagi..nak postponed mcm tak best je..hehehe..aku harap ko bersabar dengan ape pon dugaan yang ALLAH berikan..nanti dah kaya jgn lupa aku tau..jemput datang masa aku tunang and nikah nanti tau!!!


+++++++++++++++++

and last but not least

+++++++++++++++++


26 Julai 2007

Budak comel ni nama dier Amni Insyirah..sedap kan nama dier..mak mertua aku oops bakal mak mertua aku ni dier jaga budak-budak..salah seorangnya ialah si kenit ni la..dier sangat bijak dan comel jugak dan gedik jugak..amni, Happy Birthday Amni syg, nanti kite jalan-jalan naik kereta dengan abg endy eh..comelnye amni ni!!



+++++++++++++++++

Sekian, Terima Kasih

+++++++++++++++++



Wednesday, July 22, 2009

saya dapat ANUGERAH




Anugerah Blog Baik Punya jatuh kepada

Miss Daimen

*clap*


OMG

saya bersyukur kepada tuhan. terima kasih kepada peminat-peminat yang mengundi saya selama ini. lepas ni saya akan belanja nes O ais sorang segelas. saya harap anda akan sentiasa sokong saya selama-lamanya.

*big clap*




ok cukup sekarang sila jawab tag jangan perasan la intan





Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.

CIK HANIM

1. Dia kawan terbaik wok saya dari saya 1st year degree sampai master ni. sentiasa membanting tulang bersama-sama saya, dia dan yayan.

2. Dia sangat sukakan kucing. ibu kucing. menurut dia, dia ade enam ekor kucing di rumah. khaty, aj, ac, ad, ab dan jiji. (maaf kalo salah eja). Dia pon ade musang kat umah. kan hanim kan?

3. Dia sangat suka cite KOREA, Big Bang, Wonder Girls, sekarang ni dia obsesikan Super Junior. aku pon terpengaruh juga.sorry, sorry.

4. Pernah jadi teacher english. kami sama-sama cite pasal pengalaman jadi cikgu. seronok.

5. Dia yang mempengaruhi saya bermain Pet Society!!Gile hebat pengaruh ko okay.


CIK SHIBA

1. Dia classmate saya. pernah 1 group.

2. Dia kelakar dalam diam. ko loyar buruk sebenarnye shiba.

3. Dia dah ade iPhone. aku sangat jakun main iPhone ko dalam kelas.

4. Mata dia sepet. aku ingat ko dulu budak sabah bah.

5. Oh ye. dia baru balik dari sabah jumpa kekasih hati di sana. mana ole2 untuk aku. hehehe. best kn sabah?







Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya

1. Saya suka shopping bile ade duit yang banyak. tapi saya bukan shopaholic. agak-agak bile duit ptptn nak masuk ek?

2. Saya suka cempedak goreng. seperti yang dinyatakan dalam entri sebelum ini.

3. Saya suka berniaga. saya ada blogshop yang dikongsi bersama kekasih hati. kami juga berniaga bersama di Bazaar JB bersama seorang lagi teman.

4. Saya takde duit banyak. saya belajar lagi masih menagih simpati ayahanda dan bonda. takpela sem last je ni. kamon bebeh!!

5. Saya nak kurus. tapi tak rajin jogging. tapi saya tak kuat makan. rasa macam nak pergi mayfair ikut ila wat treatment juga. tapi saya tak mampu.

6. Saya suka kumpul kasut. macam-macam jenis kasut saya ada. daripada selipar jepun sehingga wedges. oh ye saya belum ade gladiator. baru-baru ni saya mempunyai sepasang kasut vintage POLO dengan harga RM5. AWESOME!!

7. Saya juga sukakan beg. macam-macam beg saya ada. untung pakcik yang berniaga beg belakang saya. sebab tiap-tiap minggu saya akan beli dengan beliau..kan pakcik kan?

8. Saya anak sulung daripada 4 adik beradik. saya sorang je gadis. anak kesayangan. jangan mimpi la intan!!

9. Saya suka no 8. orang cina cakap ini no kasi ong. harap-harap hidup saya sentiasa bertuah tetapi saya sentiasa bersyukur dengan apa yang ada.

10.Saya baru je beli broadband. sebab kolej baru ni takde internet connection. bayar yuran mahal2 tapi kemudahan cam haram je. mata duitan betol la. duit ptptn tak masuk kan lagi. haish!






Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

Alaa ramai sangat la 10 orang. kalau tak tag boleh tak? saya kan baik hati. baik punya. tak nak la susahkan orang lain.
dengan ini saya ucapkan terima kasih kepada cik shiba dan cik hanim kerana memberi idea kepada saya untuk buat entri baru.
babai.
*wave*

















saya tag Si Jambi Darat

*sila jawab jika mau The Police*

Tuesday, July 21, 2009

Obsesi Terkini: Cempedak Goreng

Sedapnyaaaa..
cempedak goreng kegemaranku..
akan ku dapat walau panas dan hujan..
hahaha..

anim dan ayan korang cam tak ayat ni?

Sunday, July 19, 2009

Curang atau Menjaga Hati


Curang adalah apabila anda melakukan sesuatu perkara yang tidak akan anda lakukan depan pasangan anda.


Kenapa aku tulis entri pasal ni?

Cuaca kat luar mendung macam nak hujan tapi macam tak jadi hujan..ok takde kaitan..dalam menghilangkan kebosanan aku pon baca blog orang yang tak dikenali..terus timbul satu pertanyaan dalam diri..curang ke nak jaga hati sebenarnya..

Ada macam-macam sebab, punca, faktor dan sebagainya seseorang itu berlaku curang..Apa perasaan korang bila korang bercinta macam orang naik angau, konon lautan api sanggup kurenangi, gunung tinggi sanggup ku daki, sanggup berkorban demi cinta sejati kononnya..tapi tiba-tiba esok pasangan korang, 'you, esok i nak kahwin dengan lelaki pilihan parent i'..OMG..curang ke nak jaga hati family? situasi macam ni ada ok..nak kesiankan benda dah nak jadi..tapi nak buat mcm mn terima je la jodoh korang dah takde..

Aku pernah curang ke? pernah..masa zaman muda remaja dulu..tapi aku pon dah belajar dari kesilapan..mungkin dah jumpa pasangan yang serasi bersama..(tolong jangan kembangkan hidung anda ye kekasih hati)..

Kenapa sebenarnya kita berlaku curang dengan pasangan kita?

Pada pendapat aku, ada la beberapa sebab kenapa seseorang itu berlaku curang..mungkin dia tidak rasa bahagia dengan pasangan, jumpa seseorang yang lebih baik daripada pasangan, saje je nak curang, untuk kepuasan diri sendiri nak buat benda yang dia tak pernah buat, cepat kesiankan orang, pasangan membosankan, macam-macam la..

Zaman sekarang ni tak boleh nak cakap kan..orang dah kahwin pon bley curang apa lagi kita yang belum kahwin..so, aku rasa sebelum korang nak berlaku curang or korang dah pun curang sekarang ni baik fikir betul-setul..

Kalau korang buat macam ni kat pasangan, pernah tak korang terfikir pasangan korang tu akan balas balik..mungkin dia tak berniat untuk balas dendam..tapi Tuhan tu Maha Adil kan? Tak kira la secara terang-terangan atau through SMS ke, email ke, YM ke, apa-apa je alat untuk berlaku curang nanti kantoi jugak..sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga..

Kalau hari ni kita sakitkan hati orang, esok lusa kita kena balik..

Thursday, July 16, 2009

Jangan lupa temujanji anda hujung minggu ni bersama saya dalam rancangan.....

Hye KAWAN-KAWAN..

Bertemu lagi dalam rancangan..Jeng jeng jeng jeng (sambil tangan di ketiak)..mesti tak tengok raja lawak kan..hehehe..ok, melalut sudah..

Minggu ni sekali lagi The Good Old Things & KLASIK by The Good Old Things akan join JUNK SALE di That's Cafe..so, seperti biasa kami akan menjual pre-loved items, ade jugak yang baru..kalau nak thu datang lah jenguk..marilah kita together gather kat sana ye..mana la tau ade jumpe barang-barang yang berkenan di hati..jangan risau setiap harga boleh dirunding..confirm korang akan dilayan dengan baik sekali..cewahh..jadi, DATANG jangan tak DATANG..JUMPA DI SANA!!!

Thursday, July 9, 2009

Bukan aku cepat melatah..tapi aku pon ade perasaan..


Semalam aku baca blog yang dulunya dier kawan aku..sudah lama tak dengar kabar berita dari dier..aku jumpa la satu statement mcm ni,

"....dia berkawan dengan minah-minah tudung yang cacat otak. Lantas, dia pun nak bertudung jugak. Dengan lantang dan kudus, dia mengucapkan ALHAMDULILLAH....konon hidayah dan seru dah sampai untuk dia mula menutup aurat. Padahal, ikut-ikut kawan sahaja..

aku tak tahula sape yang tulis..katanya dari orang yg prihatin dengan pemilik blog..mungkin penulis tak puas hati dgn pemilik blog..tapi penulis secara tidak langsung mengutuk aku jugak..sebab "minah-minah tudung yang cacat otak" tu tak ramai mana pon..

aku bukan nak cepat melatah or nak emo..tapi ape salah aku kat kau??aku takde pon rampas hak kau..kalau ye kau marah sangat kat pemilik blog tu tak payah la kutuk orang lain..orang tak bersalah plak tu..kamonlah..

aku pon tak pasti aku kenal atau tak dengan penulis ni..mungkin aku ade buat silap yang aku tak nampak..jadi aku mintak maaf kat kau..

aku tahu blog ni tempat orang bercerita tentang ape saje..kehidupan peribadi, perkara yang ko buat sepanjang hari la, ruang bergossip kak jahh and the gang la dll..tapi aku rasa sebelum kita nak kutuk orang kita tengoklah diri kita dulu..baik or jahat kita berbanding orang lain..

notakaki~aku bukan nak cari pasal..ni blog aku..aku pon berhak nak bersuara kalau benda ni melibatkan aku..aku pon tak tahu betul atau tidak tindakan aku ni..maafkan aku..

Wednesday, July 8, 2009

Sudah berabad aku tak hapdet blog ni..agak bersawang jugak la..nasib baik takde anai-anai, pijat ke..


Oh ye..tajuk entri agak panjang kali ni..bukan ape pon sebab dah lama tak hapdet rasa macam nak buat tajuk panjang-panjang pulak..sorila kepada peminat-peminat yang dah lama tunggu bile agaknye miss daimen ni nak hapdet..(ada ke peminat..ingat ko fasha sandha ke?? ada aku kesah!!! cak..cak..cak)..sorry la aku ni miskin tapi takla daif pon hidup besederhana je..dah dekat sebulan lebih tak hapdet blog..sebabnye aku:
  1. cuti sem 1 bulan lebih
  2. kat umah aku takde internet
  3. nak pegi cc pon takde masa
  4. sibok dengan perniagaan yang semakin maju (insya-allah)
aku harap sebab-sebab tu kukuh la ye..banyak yang berlaku sepanjang aku cuti ni..aku sibok membanting tulang tapi lemak tak jugak hilang..bile aku nak kurus nih?aduyai..misi cuti sem tak jugak tercapai..okay lebey pulak aku ni..sambung cite..so, masa cuti ni aku dah banyak berpikir..muhasabah diri..aku pon dah tak duduk kolej lama lagi..kolej yang baru aku stay ni dahla takde kabel internet..wi-fi kat blok aku plak lembab..dah nak kena menapak kat cafe..aduyai..

semalam aku telah buat keputusan yang sangat la drastik..dengan berbekalkan duit RM300 yang mak aku bagi untuk bayar yuran kolej aku telah beli CELCOM BROADBAND..
mintak maaf mama..takpe untuk kemudahan kite sekeluarga..nasib baiklah mak aku tak marah..hehehe..aku pilih celcom pon sebab aku percaya kat line ni..dahla murah..ade pakej student la apela..dah banyak tempat aku tanya tapi CELCOM broadband ni je la yang sesuai dengan bajet aku..aku bajet RM300 je tapi aku dapat kurang dari tu..modem aku RM199+RM68 (line broadband) total RM267..so murah la kan..kalau nak jimat boleh aje!!!

notakakiayam~intan hari ni bukan intan yang semalam lagi..intan hari ni sudah pakai broadband okay..gile cool weyh!!!

Thursday, June 11, 2009

Junk SALE vs PRE loved market



We sell rare band's & branded t-shirts,
pre-loved dress, blouse, bags,
shoes, vinyl, CD, vintage toys
and many more pre-loved item at affordable price.

Come and meet us here!

Wednesday, May 27, 2009

Tuesday, May 26, 2009

oh LINA. dah pulang INDON ke belum?

Kerinduan pada zaman sekolah 6 tahun lepas

WHAT???

6 tahun

muda lagi kan


aku, zana, lina, bilo, bell dan adik bell

Date: 9 May 2009

lepas 6 thn baru dis year kitorang dpt jumpa kwn2 lama. walaupun lina sorang tp kira ok la kan. lina yang paling tinggi sekali tu. dier belajar kat indon amik medic lagi 2 tahun baru abis. ms ni kebetulan dier cuti sem and balik malaysia. so kitorang hang out la. xde wat pape xtvt yang menarik pon. tapi seronok r bercerita zaman sekolah dulu dari cikgu BM sampailah cikgu AGAMA. memang rindu sgt zaman sekolah. kan best klu arwah wani masih ada. huh. untuk bilo aku sgt suka cerita ko. yang part ustazah tu. hahaha. guling2 aku gelak. klu ade kesempatan masa kita hang out lg k kawan2. dis time kita ajak sume dak 4 and 5 PD 1 batch 02/03.
rindu korang semua!

p/s: awe ko kahwin sikit tak ingat nak ajak member eh. yang lain nak kahwin tu jgn lupa jemput tau.

Wednesday, May 20, 2009

Ini bukan COBAAN ini betul-betul punya KEJADIAN..alahai..

HARI KELIMA

Huh..mentang-mentanglah aku ni cikgu baru..naik lemak pulak budak-budak ni..klu cikgu dier yang lain thu plak nak dengar cakap..ke aku yang tak cukup garang..aduyai..memang dugaan dan cubaan betul la..sedeynye aku!!


SABAR INTAN





Tuesday, May 19, 2009

hari-hari aku seorang CIKGU

HARI KETIGA (18/05/2009)

Semalam sambutan hari guru di sekolah..semua guru sangat seronok sebab hari guru diraikan..walaupun aku baru mengajar dua hari, ade jugak yang baik hati bagi aku hadiah..hehehe..terima kasih ye bagi cikgu hadiah..


SELAMAT HARI GURU!!

 

HARI KEEMPAT (19/05/2009)

Tak mengajar pon..sebab budak-budak tengah periksa setengah tahun..senang sikit la..tapi aku kena tanda kertas jugak..sebab minggu depan dah kena submit markah..sekolah pon sonyap je..budak-budak bising time rehat..senang hati aku..hehehe..

Friday, May 15, 2009

assalamualaikum CIKGU!!

Semalam hari pertama aku memulakan kerjaya sambilan aku sebagai guru di sekolah rendah..ni kali kedua aku jadi cikgu..mula2 sekolah yang aku mengajar dekat sikit dengan umah aku..sekarang ni jauh sikit tapi satu sekolah dengan adik aku..tapi dis time two weeks je aku mengajar sebab guru yang aku ganti tu ade kursus dekat mersing..

HARI PERTAMA
Memang aku banyak mengucap dan bersabar dengan karenah budak-budak ni..dahla semuanya budak lelaki..tak de maknanye aku nak berlembut baru masuk 1st day aku dan mcm singa betina..ceh bajet garang sangat la tu..sangatla bising budak2 ni..suruh belajar bley plak dier lari2 dalam kelas..so, dengan kepakaran aku yang bijaksana ini aku nak suh dorang senyap aku suh dorang baca surah-surah yang ada dalam buku sampai abis..mula-mula baca ramai2 pastu sorang2 sampai abis masa..hehehe..

HARI KEDUA
Rasa macam nak nangis je..lagi teruk dari semalam..nakal-nakal budak sekolah ni..aku kat depan bley pulak dier gaduh, berlari-lari dalam kelas mencarut la..fyi, budak-budak yang aku mengajar hanya darjah 1,2 dan 3..terer kan budak sekarang baru 8tahun dah pandai macam2..sakitnya hati saya!!

SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN

Friday, May 1, 2009

Happy Labor Day

1 Mei..hari yang paling menggembirakan bagi pekerja-pekerja di seluruh dunia..dengan itu aku nak mengucapkan Selamat Hari Pekerja kepada mak dan ayah di kampung (gaji bulan ni kakak nak buat loan nak amik lesen tak sabar mahu mengendong kelisa di rumah), lecturer yang banyak mengajar aku tak lupa juga kepada lecturer yang paling best pernah aku jumpa Dr Honey..lecturer paling sempoi di abad ini..sangat happening..kepada makcik dan pakcik cafe..air neslo ais tadi sangat sedap..bos lama tempat aku keje dari zaman sekolah lepasan SPM kat GSC, kantin sekolah, kilang Flextronics, JCORP, dan sekolah tempat aku mengajar dulu..sangat gembira pada waktu-waktu itu..sekian terima kasih..itu saja ucapan saya pada hari ini..(sila tepuk tangan)..

Wednesday, April 29, 2009

mari kita mulakan hidup BARU

dalam kesibukan pelajar-pelajar UTM menelaah sebab final exam dan sepatutnya aku di meja belajar dan belajar. tapi aku di meja belajar sibuk main internet. takpelah sekurang-kurangnya aku di meja belajar. 

justeru itu, ayuh kawan-kawan kita mulakan hidup baru.

oh ye.

sekadar untuk pengumuman. korang tahu kan aku ade blogshop. ala yang The Good Old Things tu. so, nak inform la ni. kitorang akan buat pecahan (okay dah macam matematik). sebab aku rasa macam serabut plak blogshop kitorang. biasalah kitorang pon wat perniagaan perkongsian. klu dah nama perkongsian kenalah berkongsi kesemuanya. setelah mengadakan mesyuarat agung tahunan kali pertama (2 orang je pon pekerjanya), kitorang telah buat keputusan untuk tubuhkan blogshop yang lain khas untuk kaum-kaum hawa. so, yang kaum-kaum adam bolehlah terus melayari blogshop The Good Old Things tu. ini menunjukkan bahawa berlakunya satu anjakan paradigma untuk kami. Tahniah kami!! (sila tepuk tangan). Sekian terima kasih. 

So,

Kaum-kaum hawa sekalian. silalah klik di sini untuk tahu ape yang ade kat blogshop baru ni. dan jangan lupa untuk menjadi pengikut. terima kasih kepada cik hanim dan encik endy kerana menyokong kami. korang yang lain ape tunggu lagi. ok.

Selamat membeli-belah.



Tuesday, April 28, 2009

berehat sebentar bersama-sama KIT KAT

saya

PENAT

saya

LETIH

sebab

tolong kekasih hati pindah rumah

justeru itu,

saya

mahu

BEREHAT

sepuas-puasnya

Sunday, April 26, 2009

SEJUK tak??



Akhirnya, lepas satu beban..aku baru je selesai exam..minggu depan ade lagi satu paper..paper last..aku malas nak bebel panjang..mahu rehat dengan tenang sambil tengok video yang 'Baik Punya' seperti tagline Dafi..hohoho..

So.

Enjoy this video guys.



Sehingga berjumpa lagi di lain entri.

Selamat Malam.

Saturday, April 25, 2009

Korang rasa TOMOK leh jadi juara OIAM tak?

Entri kali ni takde pon kaitan dengan tajuk kat atas tu..cuma nak kongsi cerita je..semalam aku, hanim, ayan dan lilis pergi jumpa kawan lama kitorang Aca dekat restoran Alif kat Taman U ni..lama tak jumpa aca..dah nak kahwin pon kawan aku sorang ni..oh ye tahun 2009 ni ramai betol kawan-kawan aku yang nak kahwin..Aca, rumet aku, lilis pon dah nak kahwin..pastu kawan aku masa PLKN, ili pon dah nak kahwin jugak..TAHNIAH ye korang..semoga segala erancangan berjalan dengan lancar dalam meniti hari-hari bahagia..


Bile cerita bab kahwin ni mesti orang ingat aku dah menggatal sangat nak kahwin..takde maknanye kak jah oi..belajar pon tak abis lagi..nak cari kerja tetap lagi..ingat kahwin senang-senang nak buat loan ke pastu kahwin..tak kak jah..macam2 benda kena pikir..

Huh..

Aku pon lambat lagi nak berlangsung..walaupun kekasih hati hampir mencecah angka 3 dihadapan (tapi lagi 2 tahun la) tapi takla aku kahwin dalam masa yang terdekat ni..relaks r..muda lagi..bak kata mak aku enjoy dulu..masa muda remaja ni..kumpul duit dulu dah stabil baru la pikir nak kahwin ke tak..lagi la aku ni anak sulung dan la tu sorang je pompuan..nak kena senangkan family aku, tolong mak dengan ayah, adik-adik aku..dah la sumernye lelaki..kalau ringan tulang takpela jugak..nak mintak tolong pergi kedai pon nak mintak upah..ape ingat mama dengan baba tu cop duit ke?


Haish..

Lagipun zaman moden ni, umur bukan pengukur seseorang tu kena kahwin..bujang terlajak la andalusia la (singkatan bagi anak dara lanjut usia okay)..tidak ye kawan-kawan..kalau dah jodoh korang cepat kahwin la..kalau lambat pon tak payah susah hati okay..Tuhan tu maha adil DIA dah tetapkan jodoh korang..tapi kalau dah jodoh tak payah la jual mahal pulak..takut nanti kalau jual mahal orang dah malas plak nak layan..tapi janganlah sampai menyakitkan or melukakan hati orang lain..buatnye kena mandrem dah susah..zaman sekarang ni macam-macam leh jadi..jagalah diri korang baik-baik..kalau kita pon tak pandai jaga diri macam mana nak jaga anak orang..betul tak?


Ok sehingga berjumpa lagi di lain entri..



Aku nak sambung study..esok exam..huhuhu..

Friday, April 24, 2009

korang pernah tak rasa seronok tahap gaban..SYUKUR..

Hari ini 24 April 2009, merupakan hari paling seronok sekali bagi aku..setelah hampir 3 minggu menunggu keputusan pon dah keluar..hehehe..bukan ape pon..keputusan biasiswa Program Pembiayaan Pengajian Ijazah Lanjutan di bawah Pakej Rangsangan Ekonomi Kedua (Bajet Mini 2009) dah kuar..berdebar-debar je saat menunggu keputusan tu..hehehe..Mula-mula tu bff aku masuk bilik suruh check la keputusan PPPI tu (short form utk program pembiayaan tu sebab nama dier panjang sangat aku tak larat nak taip)..dengan perasaan seronok yang hampir pupus aku pon check la..ok aku taip no I/C aku..jeng..jeng..jeng..


After few seconds menunggu..huh..inilah hasilnya..TADAAA


Hohoho..seronoknya dunia aku..melonjak-lonjak keriangan..menggigil-gigil aku..sampai sekarang menggigil lagi..walaupun tak dapat seplo riban pon takpela..asalkan dier bayarkan yuran aku..lepas satu beban..ALHAMDULILLAH..tu je la perkataan yang aku sebut dari tadi..bersyukur sangat..dengan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia..tak sia-sia aku belajar penat-penat dengar cakap mak ayah..terima kasih tummitrim..hehehe..


ALHAMDULILLAH

Thursday, April 23, 2009

tinggal 2 HARI lagi

.huh.
.setelah 4 hari.
.baru hari ni aku terasa sakit.
.sakit pinggang.
.sakit kaki.
.sakit otot.
.sengal badan.
.tapi.
.aku kena kuat.
.tinggal 2 HARI lagi.
.final exam.
.paper pertama.
.jom mengadap.
.ayuh berhibernasi.
.huh.


notakakiayam: tak baik mengeluh..sabar je la..selamat malam..

Wednesday, April 22, 2009

Attention GIRLS!!!

kepada semua insan yang bergelar PELAJAR..dengar sini semua!!!

Final Exam??
Project??
Thesis?
PSM?
mesti korang tengah busy mengadap buku dan notes kan?
So,aku nak amik kesempatan untuk wish
GOOD LUCK kepada semua insan yang bergelar PELAJAR..
aku pon belum start study lagi ni..asik dok mengadap laptop hapdet blg and main pet society..hehehe..nota semua standby tepi je..tengok je la..ish..ish..ish..ape mau jadi daa?..takpe esok aku akan mulakan hari dengan membuat peta-peta minda yang menarik dan cantik dan tertarik..

Sem 2 ni aku hanya amik 2 exam je..1st paper aku dis Sunday, 26 April..pagi okay pukul 9pagi..hari ahad kan hari berehat kenapa la dorang nak buat exam time tu jugak..last paper on 2 May, Saturday..pon hujung minggu jugak..aku akan berusaha jugak sem ni..walaupun agak dah patah semangat sebab tak sabar nak kerja and kahwin..maklumlah kekasih hati hampir berumur..jangan marah ye..hehehe..
So, doakan aku berjaya dalam mengejar impian dan cita-cita aku..

..GOOD LUCK FRIENDS..